Reference Book

GROHE Reference Book No.10

Deseto izdanje GROHE priručnika - „Strast prema vodi“

• Sa šezdeset izvanrednih arhitektonskih projekata iz Europe i Bliskog istoka, ovogodišnje izdanje slavi strast prema vodi brenda GROHE

• Nadahnjujuće građevine iz širokog spektra, uključujući ugostiteljske, poslovne, stambene, zdravstvene i pomorske, sve su opremljene GROHE dizajnom usmjerenim na potrošače

Zagreb, 16. lipnja 2021. – Na udaljenom otoku u Švedskoj, u veličanstveno smještenom boutique hotelu u planinama južnog Tirola, u živahnom nogometnom stadionu Tottenham Hotspur ili na otvorenom moru - GROHE proizvodi mogu se pronaći na najpoznatijim mjestima na svijetu. GROHE, vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska rješenja i kuhinjske elemente, već desetu godinu zaredom vodi čitatelje na uzbudljivo putovanje svijetom. Najnovije izdanje godišnje GROHE referentne knjige prikazuje šezdeset kultnih arhitektonskih projekata i slavi rad mnogih talentiranih arhitekata i dizajnera koji su surađivali s globalnim brendom kako bi “Strast prema vodi” postala stvarnost.

Među prestižnim zgradama u desetom izdanju je i “Wasserturm am Park Sanssouci” u Potsdamu u Njemačkoj, vodotoranj opremljen linijom slavina GROHE Essence. Vodotoranj, dovršen 1910., izgrađen je za opsluživanje parnih lokomotiva na "Kaiserbahnhof Potsdam", željezničkoj stanici po narudžbi Kaisera Wilhelma II. i otvoren je 1909. Međutim, nakon prelaska na dizelske lokomotive, vodotoranj je ostao zapušten. Nakon dugog razdoblja nekorištenja, kupio ga je par arhitekata Katrin Wirth i Daniel Alonso González. Obnova je u skladu s izvornom strukturom: okrugli oblik i izvorni materijali uočljivi su posvuda. Unutra se nalazi izvrsna međuigra crvenih opeka, čeličnog ugljena i novih, bijelih armatura. Toranj se prostire na šest katova, a arhitekti su svakoj razini pristupili kao individualnom projektu s jednom jedinom uporabom. U prizemlju se nalazi kuhinja, koja se proteže kupolom od opeke. Slijede tri razine sa prostorima za spavanje i kupaonicama. Ispod bivšeg spremnika za vodu zadržani su stari kontroleri punjenja koji pružaju osjećaj povijesti i vezu s izvornom namjenom zgrade. Sam spremnik vode sada je dnevni boravak. Veliki prozor urezan u zakovljenu stijenku spremnika osvjetljava prostor. Na vrhu zgrade, ispod nadstrešnice izvornog čeličnog vrha tornja, nalazi se krovna terasa s koje se pruža panoramski pogled na park divljih životinja.

GROHE X - oživljavanje izlagačkih projekata

GROHE je 16. ožujka pokrenuo svoje središte za digitalno iskustvo GROHE X koje nudi panel rasprave koje izazivaju razmišljanja, video intervjue sa stručnjacima iz industrije i sadržaj na zahtjev koji iz prve ruke prikazuje uvide u najnovije dizajne i inovacije GROHE-a. Osim toga, platforma oživljava nove projekte na življi i informativniji način. Savršeno prilagođen interesima dizajnerske zajednice, GROHE X uključuje detaljna projektna putovanja utjecajnih kolega i stručnih vodiča te poticajne, progresivne ideje vodećih svjetskih lidera - sve osmišljeno da zadrži globalnu GROHE zajednicu na vrhu najnovijih trendova. Jedno od prvih mjesta koje se može vidjeti na platformi GROHE X je najpoznatiji i izvanredni svjetionik Švedske - "Pater Noster", koji se nalazi na udaljenom otoku Hamneskar. Izgrađen je 1868. godine i dobio ime kao počast molitvama pomoraca. Gotovo 110 godina, generacije svjetioničara živjele su sa svojim obiteljima u ovom ekstremnom okruženju. Dizajnerska agencija iz Göteborga Stylt udahnula je novi život starom svjetioniku i stvorila mali i intimni hotel za 18 gostiju. Erik Nissen Johansen, osnivač tvrtke Stylt, gledateljima nudi osobni obilazak hotela koji uključuje pogled na glavni apartman koji je opremljen mješalicama za umivaonik GROHE Atrio, miješalicama za tuš Grohtherm i kompletom tuš kabina Power & Soul 130.

Otkrijte fascinantne projekte u novom izdanju GROHE Reference Book, koji je certificiran kao ugljično neutralan: radeći u suradnji s “natureOffice”, emisije CO2 povezane s tiskanjem ove knjige izračunate su na 15,156 t CO2 i bit će nadoknađene s projektom zaštite klime koji podržava GROHE.

Pratite i dalje platformu GROHE X, gdje možete istražiti daljnje GROHE reference tijekom sljedećih mjeseci.

Mediji i preuzimanja

Slike i dodatni materijali za preuzimanje nalaze se u nastavku.

Placeholder Image

Goran Vdović